„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+7.5 °C
skaidrs laiks

Saules skolai nepieciešami 4,5 miljoni eiro

Publicitātes foto

17. augustā Daugavpils domes Attīstības komitejas sēdē tika apspriests jautājums par dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola modernizācijas otro posmu. Projekta otrajā daļā paredzēta kompleksa celtniecība kādreizējo drupu vietā, kur atradīsies darbnīcas, klases, administrācijas telpas un studentu viesnīca.

Projekta otrā posma plānotie izdevumi palielinājušies par vairāk nekā 2 miljoniem eiro, tas kļuva zināms būvdarbu konkursa rezultātā. Pašlaik 3,5 miljoni eiro nepieciešami jaunās ēkas būvniecībai un aptuveni 1 miljons eiro – teritorijas labiekārtošanai. Šos darbus veiks dažādas celtniecības firmas.

Komitejas locekļiem sēdē bija jāizvēlas divi finansējuma varianti, un komiteja izvēlējās to, kurā plānots iztērēt vairāk budžeta līdzekļu (2,7 milj. eiro), nevis ERAF fonda līdzekļu (2,1 milj. eiro). Tas tiek pamatots ar to, ka Eiropas fondu aktuālais plānošanas periods tuvojas beigām. Pēc garas diskusijas komitejas locekļi vienbalsīgi atbalstīja projektu. Jautājums vēl jāizskata pilsētas domes sēdē.

Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.