„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+17.8 °C
nedaudz mākoņains

Medmāsas profesiju varēs apgūt bez maksas

freeimages.com

Daugavpils domes Finanšu komiteja atbalstīja Veselības aprūpes plānošanas komisijas ideju par medmāsu bezmaksas apmācībām. Lai to īstenotu, audzēkņiem būs jāslēdz līgums ar vietējām medicīnas iestādēm.

Grozījumi saistošajos noteikumos „Pašvaldības stipendiju piešķiršanas kārtība” paredz, ka no  pilsētas budžeta līdzekļiem varēs segt visus mācību izdevumus Daugavpils medicīnas koledžas profesionālajā programmā „Māszinības” (maģistrantūra). Tas būs iespējams, noslēdzot speciālu līgumu ar pilsētas vai valsts kapitālsabiedrību, kura sniedz medicīnas pakalpojumus. Minimālais termiņš, uz kuru tiek noslēgts šāds līgums, ir pieci gadi.

Drīzumā medicīnas koledžu plāno apvienot ar Daugavpils Universitāti – tas varētu notikt jau 2018. gada 1. martā. Augstskola gatavojas piedāvāt līdz 30 budžeta vietām bakalaura programmā „Māszinības”. Tādējādi, iestājoties DU un noslēdzot līgumu maģistrantūrā, studentam nebūs jāmaksā no savas kabatas ne centa.

Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.

Komentāri

25.08.2017 18:21
Ubags
Būtu labāk, ja trīskāršotu algas.