„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+11.5 °C
apmācies

Pieprasa saglabāt gultas vietu skaitu slimnīcā

Jeļena Ivancova

Jūlija nogalē Ministru kabinets atbalstīja Veselības ministrijas konceptuālo ziņojumu par medicīnas reformu Latvijā. Skaitļi, kas figurē šajā ziņojumā, liecina, ka Latgalē aina ir visai bēdīga.

Līdz 2020. gadam summārais gultasvietu skaits Daugavpils reģionālajā, Krāslavas un Preiļu slimnīcā jāsamazina no 824 līdz 413 vienībām, liecina ieplānotās reformas dokuments. Turklāt ir paredzēts mainīt neatliekamās medicīniskās palīdzības struktūru un iedalīt visas medicīnas iestādes četrās kategorijās.

Jautājums par gultasvietu skaita samazināšanu DRS tika uzdots pilsētas vadībai preses konferencē, tiesa, runa bija par citu gultasvietu skaitu, kas Veselības ministrijas ziņojumā nav minēts. Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš runāja par gultasvietu skaita samazināšanu no 700 līdz 340. savukārt DRS vadītājs Reinis Joksts šādu skaitli nebija dzirdējis.

Pašlaik slimnīca ir noslogota par 75% - aizņemtas 580 vietas no 757,” – „Latgales Laikam” pastāstīja R. Joksts, „Protams, vasaras mēnešos slimnieku ir mazāk, bet ziemā – vairāk. Ir  jāsaprot viena svarīga lieta – Ministru kabineta pieņemtais ziņojums nav galīgais dokuments. Šajā projektā jāievieš daudzi labojumi.”

Visu rakstu lasiet 18.augusta numurā.