„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.1 °C
apmācies

Rēzeknes novadā lietavu dēļ izskaloti ceļi

pexels.com

Lielo lietavu dēļ Rēzeknes novadā sociālā dienesta darbinieki tuvākajā laikā apsekos riska grupu iedzīvotājus, tai skaitā vecos un vientuļos cilvēkus un daudzbērnu ģimenes, lai noskaidrotu, vai viņiem nav nepieciešama palīdzība, informē Rēzeknes novada pašvaldības pārstāvji.

Savukārt iedzīvotāji tiek aicināti nebūt vienaldzīgiem un sniegt atbalstu kaimiņiem, par krīzes situācijām ziņot pagasta pārvaldei, bet, ja tas ir nepieciešams, arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112.
 
Savukārt VAS "Latvijas valts ceļi" informē, ka stipru lietavu dēļ Latgalē uz ceļiem veidojas izskalojumi. Uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils- Lietuvas robeža (Medumi) (A13) pie Mežvidiem ir izskalojums, un ūdens plūst pāri ceļam. Notikuma vietā patlaban strādā VAS Latvijas autoceļu uzturētājs speciālisti, satiksme ir apgrūtināta, un to regulē policija. Tā paša ceļa 34.km pie Bērzgales arī ir izveidojies izskalojums, taču tas satiksmi neietekmē.

Lietus dēļ ir applūdis un satiksmei slēgts vietējās nozīmes autoceļš Bozova–Kaskāni (V504) pie Kārsavas. 

Jau otro dienu Latgalē turpinās lietavas, kas ir spēcīgākās šajā gadā. Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, kopš trešdienas rīta Rēzeknē nolijuši 63 litri uz kvadrātmetru, kas ir tuvu visai mēneša normai, bet ceturtdien valsts austrumos nolīs vēl 20-50 litri uz kvadrātmetru, tādējādi kopējais nokrišņu daudzums kopš lietavu sākuma vietām būs ap simt litriem uz kvadrātmetru, kas ir aptuveni pusotra mēneša norma.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka piektdien vējš pierims, bet vēl daudzviet gaidāmas īslaicīgas lietusgāzes, vietām Kurzemē ar pērkona negaisu, bet brīvdienās līs pavisam maz un tikai vietām, biežāk uzspīdēs saule.


rezekneszinas.lv