„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.4 °C
apmācies

XII Starptautiskās kinologu biatlona sacensības „Latvija 2017”

rezekne.lv

18. un 19. augustā Valsts robežsardzes koledžā norisinājās XII Starptautiskās kinologu biatlona sacensības „Latvija 2017”. Sacensībās kopumā piedalījās 38 Valsts robežsardzes teritoriālo pārvalžu, Valsts robežsardzes koledžas, Valsts policijas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Valsts ieņēmumu dienesta, Baltkrievijas, Moldovas un Lietuvas robežapsardzības iestāžu kinologi ar dienesta suņiem „Profesionālajā klasē A” un „Profesionālajā klasē B”.
 
Sacensībās piedalījās arī 52 civilie Latvijas kinologi ar suņiem „Tautas klasē A” un „Tautas klasē B”.

Saskaņā ar uzrādītajiem rezultātiem individuālajā vērtējumā „Profesionālajā klasē A” 1.vieta – Baltkrievijas Robežapsardzības komitejas kapteinim Vitālijam Lingam ar dienesta suni „Smoki”, 2.vieta - Baltkrievijas Robežapsardzības komitejas vecākajam leitnantam Ruslanam Straškevičam ar dienesta suni „Grom” un 3.vieta – Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Šķilbēnu RSN inspektoram (kinologam) virsniekvietniekam Dainim Razminovičam ar dienesta suni “Taiger Robežas Sargs”.

Komandu vērtējumā „Profesionālajā klasē A” 1.vietu izcīnīja Baltkrievijas Robežapsardzības komitejas kinologu izlases komanda, 2.vietu ieguva Moldovas Robežpolicijas kinologu izlases komanda un 3.vieta – Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes kinologu izlases komandai.

Individuālajā vērtējumā „Profesionālajā klasē B” 1.vieta - VID Muitas pārvaldes Muitas majoram Valdim Bikovskim ar dienesta suni „Prado”, 2.vieta – Moldovas Robežpolicijas jaunākajam seržantam Vladimiram Sumanam ar dienesta suni “Grand” un 3.vieta – VRS Viļakas pārvaldes Šķilbēnu RSN inspektoram (kinologam) kaprālim Jānim Circenam ar dienesta suni „Cora”.

Komandu vērtējumā „Profesionālajā klasē B” 1.vietu izcīnīja Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes kinologu izlases komanda, 2.vietu – Moldovas Robežpolicijas kinologu izlases komanda un 3.vietu – VID Muitas pārvaldes kinologu izlases komanda.

„Tautas klasē A” individuālajā vērtējumā 1.vieta – Kasparam Vingrim ar suni „Arsija”, 2.vieta – Dagnim Pilanam ar suni „Breds” un 3.vieta – Guntim Stankevičam ar suni „Uran”.

„Tautas klasē B” individuālajā vērtējumā 1.vieta – Andrim Mežgailim ar suni „Erkils”, 2.vieta – Sergejam Pranckunam ar suni „Barons” un 3.vietu ieguva – Andrejs Priede ar suni „Ronda”.

„Tautas klasē A” komandu kopvērtējumā 1.vieta - komandai „Nikni Vilki”, 2.vieta - komandai „Cēsinieces” un 3.vieta komandai - „Sapņu komanda”.

„Tautas klasē B” komandu kopvērtējumā 1.vieta – komandai „Remis-1”, 2.vieta – komandai „Vilku bars 1”, 3.vieta – komandai „Remis-2”.

Sieviešu konkurencē „Profesionālajā klasē A” un „Tautas klasē A” 1.vietu ieguva Valsts policijas pārstāve Gunda Šabanova ar dienesta suni “Mexx”, 2.vieta – Lietuvas drošības dienesta pārstāvei Eglei Tamulyte Nenortienei ar dienesta suni “Lector” un 3.vieta – komandas “Cēsinieces” pārstāvei Svetlanai Andreicēnai ar suni „Brūss”.

Sieviešu konkurencē „Profesionālajā klasē B” un „Tautas klasē B” 1.vieta – Keitai Ozerei ar suni “Bamba”, 2.vieta – VRS VIP Šķilbēnu RSN inspektorei (kinoloģei) seržantei Santai Prolei ar dienesta suni “Upsi”, 3.vieta – Valsts policijas pārstāvei Ievai Spruženiecei ar dienesta suni “Roko”.

Bērnu (līdz 16 gadu vecumam) konkurencē 1.vieta – Kristapam Bērziņam ar suni “Rafa”, 2.vieta – Keitai Ozerei ar suni “Bamba” un 3.vieta – Artūram Laufmanim ar suni “Simba”.

Valsts robežsardzes koledža izsaka pateicību par atbalstu sacensību organizēšanā sadarbības partneriem – Zemessardzes 3.brigādei, VAS „Latvijas Valsts meži” un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.