„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Balvos aizturēts baznīcas apzadzējs

pexels.com

Naktī no piektdienas uz sestdienu Balvos tika aplaupīta pareizticīgo baznīca. Izņemot logu, zaglis iekļuvis dievnamā un nozadzis ziedojumu kastīti. Par notikušo tika ierosināts kriminālprocess un uzsākta vainīgā meklēšana, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Balvu iecirkņa kriminālpolicija izmeklēšanas gaitā pārbaudīja vairākas notikušā versijas, operatīvi noskaidroja iespējamo vainīgo un tajā pat dienā Gulbenes iecirkņa apkalpojamā teritorijā aizturēja aizdomās turēto – 1965. gadā dzimušo vīrieti. Aizturētā dzīvesvietā tika veikta kratīšana, kuras laikā  izņemti vairāki lietiskie pierādījumi, kā arī lielākā daļa nozagtās naudas. Jāpiebilst, ka iespējamais likumpārkāpējs agrāk jau nonāca policijas redzeslokā, kā arī iepriekš ir bijis tiesāts.

Nozagtā nauda ir atdota likumīgajam īpašniekam – Balvu pareizticīgo baznīcai, savukārt aizturētajam vīrietim draud kriminālatbildība par  zādzību.

Par minēto zādzību vainīgajam saskaņā ar Krimināllikumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods ar vai bez mantas konfiskācijas.