„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. oktobris
Trešdiena
Ilma, Skaidris
+8.5 °C
apmācies

Daugavpils skolēnus ēdinās Rīgas firma

pexels.com

 

Augusta sākumā Daugavpils domes Iepirkumu komisija noteica firmas, kuras organizēs ēdināšanu pilsētas skolās visu mācību gadu. Konkursam tika iesniegti astoņi pieteikumi, uzvarēja divas firmas, turklāt viena no tām Daugavpilī ir jaunpienācēja.

Skolēnu ēdināšanas tēma Daugavpilī beidzamajā laikā politizējusies. „Latgales Laiks” pārbaudīja iepirkuma dokumentus un tika skaidrībā ar konkursu.

Konkursam pieteicās uzņēmums «Politests N» (Daugavpils), «Aniva» (Mārupes novads), «Ēdiens.lv» (Rīga), «INRI» (Daugavpils), «Latgales optima» (Daugavpils), «Mežvidi» (Daugavpils novads), «Energo help» (Daugavpils) и «Gurman plus D» (Daugavpils). Dažas no šīm firmām neizturēja tehniskās dokumentācijas pārbaudi, savukārt pārējās saņēma atšķirīgu komisijas vērtējumu. Rezultātā visaugstākais vērtējums tika piešķirts firmai «Ēdiens.lv» un „Mežvidi”.

Daugavpils novada uzņēmums strādās agrākajās vietās un nodrošinās ēdināšanu 10. un 12. vidusskolā, Centra vidusskolā, poļu ģimnāzijā un Saskaņas pamatskolā. Savukārt «Ēdiens.lv» apkalpos 6., 13., 15. un 17. vidusskolas, 11. pamatskolas un Krievu vidusskolas—liceja audzēkņus. Tādējādi skolēnu ēdināšanā vairs nepiedalīsies uzņēmumi, kuri savus pakalpojumus snieguši vairāk nekā desmit gadus („Politests N», «Latgales optima» un «Energo help»). Tas izraisījis daudzu politiķu neapmierinātību, kuri uzskata par nepieņemamu, ka pavisam jauna Rīgas firma ēdinās skolēnus sešās Daugavpils skolās.

Informācija „Lursoft” datu bāzē liecina, ka uzņēmums «Ēdiens.lv» reģistrēts 2014. gada beigās ar 2800 eiro pamatkapitālu. Uzņēmumam ir nelieli parādi, interneta mājas lapa nedarbojas. Turklāt,  piesakoties pašvaldības konkursam, rīdzinieki ierakstījuši savu firmu visos iepirkuma punktos, t. i., firma sataisījusies nodrošināt ar ēdienu visas konkursa sarakstā iekļautās skolas, ko nav darījis neviens cits uzņēmums.

Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.

Komentāri

28.08.2017 11:39
rīdzinieks
Tie nav nekādi rīdzinieki, bet gan lietuvieši, kas ar saistiem solījumiem un zemām cenām mēģina vinnēt visus iespējamos iepirkumus. Praktiskā darbība gan pēc tam ir ..... Ir pašvaldības, kas pēc tam lauž līgumus (Sigulda, Cēsis)