„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+12.7 °C
skaidrs laiks

Koalīcija plīst pa šuvēm

Aleksandrs Rube

22. augustā Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš izteica neuzticību savam pirmajam vietniekam Rihardam Eigimam. 23. augustā tas kļuva zināms – četri deputāti, kuri ievēlēti domē no „Mūsu partijas” saraksta, -- R. Eigims, Līvija Jankovska, Igors Prelatovs un Aivars Zdanovskis, sasauca preses konferenci un komentēja situāciju.

Pārsteigums pat „Saskaņai”

„Tas notika vakar, 22. augustā,” pastāstīja R. Eigims, „Elksniņa kungs izteica man neuzticību, citiem vārdiem – norādīja uz durvīm. Tieši tāpēc man kā priekšsēdētāja pirmajam vietniekam nekas cits neatlika kā aiziet un pamest šo koalīciju.”

Visi politiķi paziņoja, ka priekšsēdētāja lēmums bija pārsteigums viņiem visiem. „Es to visu uzzināju no plašsaziņas līdzekļiem,” teica Aivars Zdanovskis, „taču es uzskatu, ka šī neuzticības izteikšana attiecas arī uz mani personiski. Es atbalstu saraksta līderi, par kuru nobalsojuši tik daudzi cilvēki.”

A. Zdanovskis apstiprināja informāciju, ka beidzamajā laikā „Mūsu partijas” un „Latgales partijas” saraksta pārstāvji vairākkārt apsprieduši sadarbību. Taču politiķis uzskata, ka tamlīdzīga komunikācija ir pilnīgi normāla prakse. Turklāt A. Zdanovskis atzīmēja, ka viņam patīk Andreja Elksniņa darba stils, un, ja nebūtu izteikta šī neuzticēšanās, viņš arī turpmāk strādātu A. Elksniņa vadībā.

Savukārt Igors Prelatovs paskaidroja: „Es nekad nebūšu astotais cilvēks, kurš veidos vai jauks koalīciju. Izstāšanās no koalīcijas bija mūsu kopējais lēmums.”

Atgādinām, ka Igors Prelatovs un Aivars Zdanovskis ir bezpartejiski, bet R. Eigims pārstāv Zaļo un zemnieku savienību.

Līvija Jankovska atzīmēja, ka preses konferenci neiniciēja „Mūsu partija”, un viņu gaida karstas diskusijas partijas valdē sakarā ar koalīcijas atbalstīšanu vai izstāšanos no tās.

Interesanti, ka arī citam domes priekšsēdētāja vietniekam - Valērijam Kononovam („Saskaņa”), A. Elksniņa lēmums izteikt neuzticību bija negaidīts: „Man tas bija īsts pārsteigums,” viņš paziņoja „Latgales Laikam”.

Visu rakstu lasiet 25.augusta numurā.