„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Latgaliešiem būs sava identitātes karte

Publicitātes foto

Drīzumā klāt dažādām bankas, veikalu atlaižu, privilēģiju un citām kartēm varēs pievienot vēl vienu - latgalieša identitātes (ID) karti. Tā gan būs ekskluzīva karte. Projekta koordinatore Aija Vanaga uzver, ka kartei maciņā jākalpo par atgādinājumu tam, ka, piemēram, iepērkoties esi izvēlējies produktus, kas palīdzēs ikdienā kaut nedaudz stiprināt latgalieša identitāti.

Uzņēmums „Labo projektu serviss” Aijas rokās nonācis pērn, un Latgalieša ID karte būs pirmais apjomīgākais realizētais projekts. Ideja par to radusies „Ūgas Akadēmijā”, kopā sapulcējoties vietējiem uzņēmējiem, amatniekiem un mājražotājiem. Tur izkristalizējusies vīzija, ka Latgalei nav jābūt tikai teritorijai, kuru var iepazīt, vien izbraucot tūrisma informācijas centru piedāvātos maršrutus. Idejas autori uzskata, ka Latgales burvība slēpjas neliekuļotā viesmīlībā, ko vislabāk var iepazīt, iegriežoties saimniecībās.

Vēl viens ID kartes mērķis ir celt iedzīvotāju pašapziņu, veicināt izpratni par vietējo patriotismu. „Kad pērku vietējo produktu, es nopērku arī sajūtu, cilvēka roku siltumu, iespējams, „nopērku” iespēju ražotājam dzīvot nedaudz labāk,” uzskata Aija. Tā nebūs atlaižu karte, bet gan atgādinājums izvēlēties „Latgales sajūtu”, taču speciālie piedāvājumi būšot, un informācija par tiem tiks apkopota Latgalieša ID kartes mājas lapā – www.xlatgale.lv, kas pašlaik vēl ir izstrādes procesā. Tajā būs apkopota arī informācija par uzņēmējiem un amatniekiem, pie kuriem var doties latgaliešu viesmīlības meklējumos.

Visu rakstu lasiet 25.augusta numurā.