„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.4 °C
skaidrs laiks

Par videonovērošanas kamerām mikrorajonos jālemj pašvaldības policijai

pexels.com

Jautājums par papildu videonovērošanas kameru uzstādīšanu Daugavpilī jālemj pašvaldības policijai. Turklāt šāda nepieciešamība tiešām ir.

Pašvaldība nevar vienpersoniski risināt šo jautājumu, saka pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Pēc viņa teiktā, plānojot nākamā gada budžetu, katrs pašvaldības uzņēmums un iestāde  iesniegs savu redzējumu un nepieciešamo tēriņu summu. „Ja pašvaldības policija piedāvās savu videonovērošanas sistēmu mikrorajonos, mēs to noteikti izskatīsim. Tad arī varēs runāt par mūsu pilsētas „karstajiem punktiem”,- viņš paziņoja.

Videonovērošanas sistēma, ko pilsētā uzstādīja pirms pieciem gadiem, tiešām ir efektīva. Pateicoties vairākiem desmitiem kameru, izdotas ātri reaģēt uz huligānisma, vandālisma un vardarbības gadījumiem. Beidzamais spilgtais videonovērošanas kameru efektivitātes piemērs bija vīrieša glābšana, kurš bija izlēmis nolekt no Vienības tilta. Pašnāvības mēģinājums tika uzreiz fiksēts videonovērošanas postenī. Arī cietoksnī kļuvis mierīgāk.

Uzziņai

Videonovērošanas sistēma pilsētas centrā (vietās, kur ir daudz cilvēku, parkos, krustojumos) ierīkota 2012. gada augustā. Par 126 000 eiro iegādātas aptuveni 60 kameras. Savukārt 2016. gada septembrī kameras uzstādītas Daugavpils cietoksnī.