„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Rēzeknes novadā atklāj un likvidē marihuānas audzētavu

VP LRP

Rēzeknes novada Griškānu pagastā policijas darbinieki atklājuši un likvidē marihuānas audzētavu, informē Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP Latgales reģiona pārvalde savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Kriminālpolicijas darbinieki, veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības noskaidroja, ka Rēzeknes novada Griškānu pagastā, kādā 1946.gadā dzimušam vīrietim piederošajā privātīpašumā, iespējams, tiek audzēta marihuāna. 

Pārbaudot iegūto informāciju, vakar, 28.augustā, likumsargi ieradās notikuma vietā, kur veica sankcionēto kratīšanu. Apskatot divu vasarnīcu teritorijas, tajās tika konstatēti četri marihuānas augiem līdzīgi stādi. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, taču jau tagad ir skaidrs, ka, visticamāk, tā ir marihuāna. Izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu - Krimināllikuma 256.panta 1.daļa - vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar naudas sodu.