„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+7.5 °C
daži mākoņi

Cietoksnī notiks Alus festivāls

pexels.com

23. septembrī Daugavpils cietoksnī norisināsies vērienīgi svētki, kurš būs veltīts alum un putojošā dzēriena atribūtikai. Viesi varēs nogaršot labākās alus šķirnes, vērot vikingu cīņas un kultūras biedrību kolektīvu priekšnesumus.

Pagājušā gada septembrī cietoksnī jau notika „dubultais festivāls”, kuru ar  rīkoja Latgales nacionālo kultūras biedrību asociācija ar vācu biedrības „Erfolg” atbalstu un vēstures rekonstrukcijas klubi „Robeža” (Daugavpils) un „Kroma kolna bruoliste” (Dagdas novads). Toreiz apmeklētāji varēja ietērpties tērauda bruņās, šaut ar loku un pat tikt ieslēgti soda rīkā -- koka klucī. Līdzīgas izklaides paredzētas arī šogad.

„Tas būs mūsu vietējais „Octoberfest”, kuru rīkosim līdzīgi kā Rīgas alus festivālu,” pastāstīja cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis, „pirmajā, izmēģinājuma gadā mēs piesaistīsim tikai savus – Latgales alus darītājus un, iespējams, aldarus no Madonas. Savukārt nākamgad pacentīsimies iegūt Latvijas alus darītāju asociācijas atbalstu.”

Paredzēts piesaistīt 5—7 lielos un mazos alus darītājus no Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas un citām vietām. Amatniecības gadatirgus šajā pasākumā nav ieplānots, toties būs plaša uzkodu izvēle, ko piedāvās vietējie lauku ražotāji. Notiek sarunas ar kolekcionāriem, tiek vākti alus kausi, etiķetes, paliktņi, korķi un citi alus dzeršanas kultūras elementi. Vēl ir jāizlemj, kā kolekcijas pasargāt no zagļiem, taču kolekcionāri raugās uz šo festivālu ar lielu optimismu.