„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Skrindu muzejs piedzīvo sen gaidītās pārvērtības

Dinija Jemeļjanova

Vērienīgākos remontus sava 21 gada pastāvēšanas laikā piedzīvo Brāļu Skrindu dzimtas muzejs Vabolē. Tur paredzēta grīdas seguma, logu, durvju nomaiņa divās telpās, jaunas kanalizācijas un apgaismojuma ierīkošana. Remontu plānots pabeigt tuvāko mēnešu laikā, telpās tiks izveidota virtuve, kā arī labiekārtotas krājumu un darba telpas.

 „Telpu plānojums pilnībā mainās,” skaidro muzeja vadītāja Anna Lazdāne. „Līdz šim vecajā grāfu Plāteru-Zībergu muižas sarga mājā, kur ierīkots muzejs, kanalizācijas sistēmas nebija vispār. Arī, ievācoties telpās, nekāds grandiozais remonts nav veikts.” A. Lazdāne stāsta, ka mazāki remontdarbi līdz šim veikti pašu spēkiem. Ēkas otrajā daļā izvietota Vaboles pagasta bibliotēka.

Neskatoties uz notiekošajiem remontiem, muzejs turpina darboties. Šobrīd apmeklētājiem tiek piedāvātas divas muzejpedagoģiskās programmas, kurās var izzināt maizes cepšanas tradīcijas vai apgūt glītrakstīšanas pamatus. Ir arī dažādas ekskursijas, kurās skolēniem un pieaugušajiem paredzētās programmās var iepazīt vietējās tradīcijas, amatniecības mantojumu un „Krucifiksu ceļu”.