„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.2 °C
daļēji mākoņains

„Zaļā gaisma” pašvaldības aptiekām

Aleksandrs Rube

Pagājušajā nedēļā Daugavpils pašvaldība saņēma pozitīvu atbildi no Zāļu valsts aģentūras (ZVA) uz vēstuli par pašvaldības aptieku atvēršanu pilsētā. Šīs idejas iniciators bija Andrejs Elksniņš.

Aptieku atvēršana Gajokā, Križos un cietoksnī, kur varēs iegādāties medikamentus par pieejamām cenām, bija viens no partijas „Saskaņa” priekšvēlēšanu solījumiem. Šķērslis šīs idejas īstenošanā bija MK noteikumi un ZVA obligātā pārbaude. Lai gan pilsēta ir saņēmusi aģentūras atļauju, svarīgs jautājums ir šādu aptieku rentabilitāte un kas pabeigs iesākto.

„Latgales Laika” aptaujātie Daugavpils farmaceiti atzīmēja, ka sūdzības par tālo ceļu uz aptiekām ir retums. Turklāt jaunu aptieku atvēršana mikrorajonos, kur ir maz iedzīvotāju, neizbēgami novedīs pie tā, ka preparātiem beigsies derīguma termiņš un tā rezultātā aptieka nebūs rentabla.