„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+14.9 °C
apmācies

Zinātnieku nakts 2017 Rēzeknē

pexels.com

29. septembrī no plkst. 18.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA), Atbrīvošanas alejā 115, notiks „Zinātnieku nakts 2017”. Ikvienam interesentam tiks piedāvātas daudzpusīgas aktivitātes par tēmu “Zinātnes sasniegumi – ideju avots inovācijai”.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija aicina ikvienu interesentu 29. septembrī būt klāt zinātnes iepazīšanas svētkos Rēzeknē.

Akadēmijas plašajās telpās būs iespēja sekot līdzi dažādiem aizraujošiem eksperimentāliem demonstrējumiem, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās un konkursos, tādā veidā atraktīvi iepazīstot zinātnes neparasto pasauli.  

Kā informē RTA pārstāvji, šogad Rēzeknē pasākums notiks jau desmito reizi, apliecinot, ka zinātnes iepazīšanas svētki septembra izskaņā ir kļuvuši par skaistu tradīciju, pulcējot lielus un mazus apmeklētājus.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas iniciēts pasākums, kas notiek katru gadu septembra pēdējā piektdienā, saistošā veidā skaidrojot zinātnes sasniegumus un ļaujot ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos. Šogad Zinātnieku nakts norisināsies vairāk nekā 300 Eiropas pilsētās.

Bērnus, skolēni un vecāki, jaunieši, studenti, seniori un citi interesenti aicināti izmantot iespēju ielūkoties interesantajā un aizraujošajā zinātnieka dzīvē un no jauna atklāt lietas, bez kurām mūsu ikdienas dzīve šodien vairs nav iedomājama un kuras mums ir pieejamas, pateicoties zinātnes sasniegumiem, inovācijām. Iespējams, šajā naktī izdosies pat mazliet ielūkoties nākotnē, iepazīstoties ar jaunām tehnoloģiju idejām, kas ar zinātnieku palīdzību var ienākt mūsu sadzīvē.

Plašākai sabiedrībai apskatei būs atvērti zinātniskie institūti, augstskolu fakultātes, bibliotēkas un muzeji, kur interesenti varēs iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus zinātniekiem, piedalīties zinātniskos eksperimentos un uz brīdi izjust zinātnieka ikdienu.


rezekneszinas.lv