„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Balvu novadā likvidē nelegālā alkohola ražotni

VP LRP

Iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde ieguva informāciju, ka Stopiņu novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei Balvu iecirkņa policisti sadarbībā ar VP LRP Kriminālpolicijas biroja, pretterorisma vienības "OMEGA", VRS Aviācijas pārvaldes apsardzes un speciālo uzdevuma dienesta "SIGMA" darbiniekiem kādā privātīpašumā veica sankcionētu kratīšanu. Likumsargi konstatēja, ka privātmājā ir ierīkota nelikumīga alkohola ražotne, ka arī tiek veikta alkohola tirdzniecība. Konfiscēts ievērojams daudzumu nelegālā alkohola – ap 1210 litriem, dažādas iekārtas alkohola ražošanai, tukša tara, korķi, uzlīmes, kartona iepakojumi, ka arī 2 620 cigaretes ar Baltkrievijas republikas akcīzes markām.

VP LRP

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, minēto alkoholu likumpārkāpēji plānoja realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās (t.s. «točkās»), ka arī tirgoja to notikuma vietā.

Saistībā ar notikušo aizturētas divas personas – 1966.gadā dzimis vīrietis un 1968.gadā dzimusi sieviete. Jāpiebilst, ka vīrietis agrāk jau nonāca policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajiem par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

VP LRP

Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 3.daļas, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Latgales reģiona pārvalde mēneša laikā akcīzes preču nelikumīgas aprites novēršanai un apkarošanai veica 76 reidus, kuru rezultātā sastādīti 84 administratīvā pārkāpuma protokoli, uzsāktas 54 lietvedības, savukārt no nelegālās aprites konfiscēti gandrīz 2,5 miljoni cigarešu, 1280 litri degvielas, ka arī ievērojams daudzums nelikumīga alkohola.