„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+14.0 °C
daļēji mākoņains

LRR iecelts jauns vadītājs

Publicitātes foto

18. septembrī Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas (DLRR) padome ievēlēja jaunu valdes priekšsēdētāju – šajā amatā turpmāk strādās Vladimirs Kononovs. Dažas dienas pēc ievēlēšanas  viņš tikās ar pilsētas domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu un informēja par pašreizējo stāvokli rūpnīcā.

Saskaņā ar V. Kononova ziņojumu, pašlaik DLRR pasūtījumu netrūkst – tie pienāk no Ukrainas, Krievijas, Vācijas un citām valstīm. Uzņēmumā strādā aptuveni 600 cilvēki, atlaišana netiek plānota. Jāatzīmē, ka rūpnīcai nopietnas problēmas sagādā kadru meklēšana – trūkst virpotāju, metinātāju un citu kvalificētu strādnieku. Tāpēc rūpnīcas pārstāvji periodiski apmeklē profesionālās izglītības iestādes, lai gan pagaidām rezultāti nav iepriecinoši.

No 2011. gada novembra Vladimirs Kononovs vadīja VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs”, bet 2017. gada augustā aizgāja no šī amata.

2017. gada pirmajā pusgadā DLRR apgrozījums bija 11,1 miljons eiro – pieaugums par 179%, salīdzinājumā ar šo pašu periodu 2016. gadā. Eksporta pieaugums gada griezumā – 5,6 miljoni eiro.

Iepriekš septembrī notikušajā akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums izņemt visas uzņēmuma akcijas no fondu biržas „Nasdaq Riga”. Jāatzīmē, ka jaunais valdes priekšsēdētājs nav DLRR akciju turētājs.

DLRR valdes sastāvs

  • Priekšsēdētājs – Vladimirs Kononovs
  • Valdes locekļi – Natālija Petrova, Gatis Kamarūts, Kazimirs Steļmačonoks
  • Interneta foto
  • Vladimirs Kononovs