„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.7 °C
daži mākoņi

Jersikas čipsi saņem Grand Prix par iepakojumu dizainu

Aleksandrs Rube

Baltijas nozīmīgākajā pārtikas industrijas izstādē Riga Food 2017, kas norisinājās septembra sākumā starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala, nedalītu apmeklētāju uzmanību piesaistīja un vislielāko popularitāti guva gardo un aromātisko Jersikas čipsu stends - Jersika’s  chips. Stendu kuplā skaitā apmeklēja ne tikai plašs apmeklētāju pulks, bet arī vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, tostarp Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas Republikas eksprezidents Valdis Zatlers, kurš devās nolūkot čipsus ar savu iecienītāko garšu – mango salsas.

Jersikas čipsi izcēlās arī ar izcilo produktu iepakojumu, kas starptautiskas ekspertu žūrijas vērtējumā izstādes Riga Food 2017 Starptautiskajā iepakojumu konkursā “Iepakojums Nr.1” saņēma īpaši nozīmīgo Grand Prix balvu par iepakojumu Jersikas čipsiem “ADVENTURE”. Iepakojuma dizaina izstrādē piesaistīti vieni no labākajiem nozares profesionāļiem – ColorartMedia, savukārt iepakojumu ražošanas procesu veicis uzņēmums - Immer Ukrplastic.

Īpašu izstādes apmeklētāju uzmanību izpelnījās Jersikas čipsu jaunās garšas, kas atbilst jaunākajām garšas pasaules tendencēm un apmierinās visdažādāko gaumju čipsu cienītājus. Apmeklētāji varēja degustēt trīs jaunas garšas: Himalaju rozā sāls, zilā siera un mango salsas, kas papildina jau klasiskās garšas kombinācijas – siera, skābā krējuma ar sīpoliem, tomātu un bazilika, bekona un balzamiko etiķa. Jersikas čipsi ar Himalaju rozā sāli garšos tiem, kam patīk klasiska un īsta kartupeļu čipsu garša bez jebkādām piedevām. Savukārt Jersikas čipsi PREMIUM ir radīti īstiem gardēžiem, tos raksturo arī elegantais čipsu iepakojums. Šai kategorijā jaunpienācējs ir Jersikas čipsi ar zilā siera garšu, kura bagātīgais aromāts un piesātinātā garša sniedz čipsiem elegantu pikantumu un nebijušas garšas nianses. Trešais jaunums piedāvā dienvidniecisku temperamentu! Čipsi ar mango salsas garšu piešķirs dzīvei asumiņu un pikantumu.

“Vēlos īpaši uzsvērt, ka šis ir Latvijas produkts, kas būs pievilcīgs ārzemju tirgos, jo Jersikas čipsi tiek ražoti, cepšanas procesā neizmantojot eļļu, kā rezultātā produktam ir maigāka garša un tie ir veselīgāki nekā parastie čipsi, satur mazāk kaloriju, turklāt piemēroti veģetāriešiem. Tas patīk ne tikai gala patērētājiem, bet arī mūsu sadarbības partneriem, jo tā ir iespēja tirgū piedāvāt ko nebijušu. Domāju, ka tā ir viena no galvenajām veiksmes atslēgām, kas virza mūsu attīstību,” atzīst Jersikas čipsu saimnieks un SIA “GLEAR” valdes loceklis Artis Paegle.

Jersikas čipsi tiek ražoti Latvijā, Līvānu novada Jersikas pagastā. Jersikas čipsu saimnieks un SIA “GLEAR” valdes loceklis Artis Paegle beidzis Latvijas Lauksaimniecības universitāti Jelgavā, strādājis vadošos uzņēmumos, kur uzkrājis vērtīgu pieredzi, kas ļāvusi šai novadā izveidot jaunu un unikālu ražotni, īstenojot savu 15 gadus loloto sapni par čipsu ražošanu. Pirmie produkti nonāca pie pircējiem 2016. gada jūnijā. Jersikas čipsi ir jau populāri arī Igaunijā, Lietuvā un Lielbritānijā. Uzņēmuma nākotnes plānos ietilpst jauni tirgi, jaunas garšas, kā arī pilnīgi jauni produkti.


livani.lv