„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.3 °C
apmācies

Dziedātāja no Rēzeknes iekaro šovu «Balss» Polijā

kadrs no Youtube

Pirmo reizi “The Voice of Poland” šova vēsturē Latvijas dziedātāja tikusi cauri atlasei un iekļuvusi dalībnieku pamatsastāvā. Pagājušajā sestdienā, 23. septembrī, Polijas televīzijas skatītāji varēja noskatīties, kā dziedātāja no Latvijas Jeļena Matule ugunīgi izpildīja Arianas Grandes, Džesijas Džejas un Nikijas Mināžas hītu “Bang Bang”.

Jau pirmā piedziedājuma laikā žūrijas dalībnieki sāka dejot. Pēc obligātas kompozīcijas izpildīšanas žūrija jautāja Jeļenai, ko vēl viņai patīk dziedāt. Uzzinot, ka tā ir roka grupas "AC/DC" dziesma “Highway to hell”, žūrija tūlīt lūdza to izpildīt.

Muzikanti uzreiz atsaucās Jeļenas aicinājumam un sāka spēlēt vajadzīgo melodiju, bet dziedātāja pievienojās ar vokālo partiju. Šī improvizētā uzstāšanās atstāja tādu iespaidu uz žūriju, ka populārs poļu poproka dziedātājs Mihals Špaks (Michal Szpak) nometās ceļos Jeļenas priekšā, lūdzot pievienoties viņa komandai, bet dziedātāja deva priekšroku eklektiskās poļu grupas “Afromental” dalībniekiem Tomsonam un Baronam (šis grupas vokālists un ģitārists “The Voice of Poland” šovā sēž speciālajā dubultā žūrijas krēslā).

Jeļena Matule ir dzimusi Rēzeknē, kur mācījās poļu skolā, jo pēc izcelsmes ir pa pusei poliete. Kopš bērnības viņa bieži viesojās Polijā un labi runā poļu valodā. No agrās bērnības Jeļena arī nodarbojas ar mūziku. Pagājušajā gadā viņa kļuva par finālisti šovā “Baltijas balss”, kurā piedalījās dziedātāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Kad dziedātāja uzzināja par atlasi šovam “The Voice of Poland”,  viņa ilgi nedomāja un devās iekarot Varšavu.

Video - Jelena Matula –„Bang Bang”


lsm.lv