„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
neliels lietus

Noslēdzies Ilūkstes ielu skrējiens

Egita Terēze Jonāne

23. septembrī notika Ilūkstes ielu skrējiens, kurā piedalījās gandrīz 200 dalībnieki.

Sacensību galvenais tiesnesis Vladimirs Žigajevs „Latgales Laikam” atzina, ka Ilūkstes ielu skrējiena popularitāte pieaug katru gadu, turklāt šo sporta pasākumu iecienījuši bērni un ģimenes, piemēram, 500 m skrējienā piedalījās vairāk kā 50 saimes. Tāpat Ilūkstes ielu skrējiens kļuvis atpazīstams starptautiski, jo atbrauca Lietuvas sportisti. Tikmēr ilūkstieši izrādīja labu konkurenci preilēniešiem un daugavpiliešiem, uzsvēra V. Žigajevs. 

Tiesneši noteica gan uzvarētājus atsevišķās disciplīnās (skatiet tabulu), gan ātrāko laiku autorus dāmu un kungu elites 6 km skrējienā, proti, ar Ilūkstes novada lielo kausu godalgota Preiļu vieglatlēte Kristīne Jevsejeva, kura šo distanci pieveica 25 min. 21 sek., un Lietuvas sportists Tomass Jateiho no Panevežas pilsētas, kurš finišēja pēc 19 min. 50 sek.

Sacensības finansēja Ilūkstes novada dome, bet tiesāja -- Ilūkstes novada sporta skolas un vispārizglītojošo skolu pedagogi.