„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
apmācies

Daugavpils un Preiļu novadā plāno atjaunot parkus

visitdaugavpils.lv

Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmā tiks īstenots projekts „Parki pār robežām”, un no Latvijas puses paredzēts iesniegt pieteikumus, lai atjaunotu četrus parkus. Divi no tiem atrodas Daugavpils un Preiļu novados– Juzefovas parks un Preiļu pils parks.

Daugavpils novads projektā pieteiks Juzefovas parka sakopšanas aktivitātes - stādījumu un celiņu atjaunošanu, kā arī labiekārtojuma elementu izvietošanu (nojumes, soliņi, atkritumu urnas, tualetes). Tam nepieciešami 81 000 eiro. Vēl projektā no Latvijas puses pieteicies Preiļu novads, kurš projekta līdzekļus plāno piesaistīt Preiļu pils parka atjaunošanai. Vadošais partneris šajā projektā gan ir Gulbenes novads, kur paredzēts sakārtot Emzes un Spārītes parkus.

No Krievijas puses projektā piedalās četri rajoni, tur paredzēts sakārtot muižas parku, kā arī parkus mežā, ciematā un laukumu pilsētas centrā.

Projekta mērķis ir panākt efektīvu, ilgtspējīgu parku sakopšanu, veicinot sadarbību starp parku apsaimniekotājiem abās kaimiņvalstīs, kā arī padarot parkus pieejamus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Lai izveidotu noturīgu sadarbības tīklu, tā ietvaros tiks organizēti arī trīs vietējie semināri, mācību vizītes, bet projekta noslēgumā 2020. gadā – parku svētki.