„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. maijs
Otrdiena
Enriko, Henriete, Henrijs, Jete
+4.2 °C
apmācies

Daugavpils bērnudārzs saņēma Eiropas Atzinības zīmi

Publicitātes foto

Eiropas Atzinības zīmi valodu apguvē šogad ieguvusi Daugavpils pilsētas 13. pirmsskolas izglītības iestāde. Konkursu novatoriskiem valodu mācīšanas un apguves projektiem jau devīto reizi izsludināja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Atzinības zīme valodu apguvē ir apliecinājums spējai īstenot efektīvu un inovatīvu pieeju svešvalodu mācīšanai, atzīst VIAA Eiropas Savienības izglītības programmu departamenta direktore Dārta Darbiņa.

Daugavpils pilsētas 13. pirmsskolas izglītības iestāde atzinības zīmi saņēma par projektu “Bērni mācās valodas ļoti viegli un ar prieku”. Tajā pedagogi pilnveidojuši angļu valodas zināšanas Maltā un Lielbritānijā, lai organizētu angļu valodas nodarbības bērniem no četru gadu vecuma, veidojot pozitīvu attieksmi pret valodu apguvi un kultūru daudzveidību. Ar dažādām mācību metodēm, piemēram, integrētajām nodarbībām, rotaļu metodi un teatralizāciju, bērni apgūst dažādas tēmas - par ģimeni, transportu, rotaļlietām, dzīvniekiem un apģērbu u. tml.

Konkurss „Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē” ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas norisinās 30 Eiropas valstīs.