„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+12.6 °C
daļēji mākoņains

DzKSU pārstāvji pastāstīja par pilsētas dzīvi

www.dzksu.lv

Piektdien, 29. septembrī, Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums (DDzKSU), kura vadītāja pienākumus pašlaik veic Aleksandrs Samarins, pēc ilgstoša pārtraukuma rīkoja pirmo preses konferenci, uz kuru sapulcējās gandrīz visu vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Šoreiz tika apspriests neuzskaitītā ūdens un apkures jautājums, jumtu stāvoklis un citas aktuālas tēmas.

Sētnieki un apkalpošanas tarifi

No 1. janvāra Latvijā plānots par 50 eiro palielināt minimālo darba algu. Tā kā sētnieku darbs ir tieši saistīts ar šo rādītāju, vienlaikus jāpieaug arī dzīvojamo māju apkalpošanas tarifiem. Visdrīzāk, tie būs pāris centi par vienu kvadrātmetru. Šo tarifu DzKSU apņemas izstrādāt līdz 15. oktobrim.

AADSO solījums

Daugavpilī sācis darbu jauns atkritumu apsaimniekošanas operators SIA „Atkritumu apsaimniekosanas dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” (AADSO), ar kuru noslēgts līgums uz septiņiem gadiem. Vienlaikus maksa par viena kubikmetra atkritumu izvešanu samazināta līdz 7 eiro (iepriekš – 7,31 eiro). Kā preses konferencē apgalvoja A. Samarins, jaunais uzņēmums plāno izvest konteinerus biežāk, nekā „Clean R”, turklāt tas nekādi neietekmēs pakalpojuma cenu. Pirmajā mēnesī AADSO strādās testa režīmā – firma pārbaudīs, vai ir nepieciešamība biežāk izvest atkritumus dažādos mikrorajonos, pēc tam izstrādās pastāvīgu grafiku.

Aleksandrs Samarins / Foto: A.Rube

Cīņa ar neuzskaitīto ūdeni

Neuzskaitītā ūdens jautājums ir viens no aktuālākajiem daudziem pilsētniekiem. Kā liecina prakse, panākt, lai šis rādītājs būtu nulle, gandrīz nav iespējams, taču šī ūdens daudzumu var samazināt. DzKSU tehniskais direktors Māris Garkulis uzsvēra – daudzējādā ziņā tas atkarīgs no iedzīvotāju apzinīguma, kuriem dzīvokļa ūdensmērītāju rādījumi jāiesniedz vienlaikus. Kā liecina kontrolieru pieredze, kuri reizi gadā apseko visus pilsētas dzīvokļus, Daugavpilī joprojām tiek fiksēti gadījumi, kad, lai palēninātu skaitītāju, tiek piestiprināts magnēts. Taču ir arī pozitīvi piemēri, kad mājas vecākais apstaigā dzīvokļus un pārbauda, vai ir pareizi aizpildītas kvītis. Šajās dzīvojamajās mājās ir viszemākie neuzskaitītā ūdens rādītāji.

Klāt apkures sezona

Kā apgalvoja Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma vadība, apkures sezonai uzņēmums ir pilnībā gatavs. Vasarā DzKSU izskatīja vairāk nekā 500 apkures elementu nomaiņas pieteikumus, vairākums iesniedzēju saņēma pozitīvu atbildi. Turklāt pieteikumi radiatoru nomaiņai tika pieņemti līdz 15. septembrim. Šobrīd vēl ir palikuši daži remontdarbu uzdevumi, kuri tiks pabeigti oktobra pirmajā nedēļā. No 1. oktobra apkure pieslēgta aptuveni 30 mājām, kuru iedzīvotāji laikus iesniedza pieteikumus. Pārējos gadījumos uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” rīkosies tāpat kā agrāk – ja trīs dienas diennakts vidējā gaisa temperatūra būs zemāka par 8 grādiem, apkuri pieslēgs visām mājām.

Pilnu rakstu lasiet 3. oktobra numurā.