„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.3 °C
apmācies

Rēzeknē norisinājās XV robežsargu norīkojumu sacensības

rs.gov.lv

Š.g. 27. – 28.septembrī Valsts robežsardzes koledžā (turpmāk – VRK) jau 15.reizi norisinājās Valsts robežsardzes (turpmāk – VRS) robežsargu norīkojumu sacensības, kurās piedalījās VRS Viļakas, Ludzas, Daugavpils, Ventspils, Aviācijas un Rīgas teritoriālo pārvalžu komandas, kā arī VRK komanda (ārpus kopējā vērtējuma). Sacensību mērķis ir robežsargu profesionālo zināšanu un praktisko iemaņu pilnveidošana un nostiprināšana, veicot robežkontroli un imigrācijas kontroli.

Sacensības atklāja sacensību galvenais tiesnesis VRS Galvenās pārvaldes Dienesta organizācijas pārvaldes priekšnieks Robežuzraudzības nodaļas priekšnieks pulkvežleitnants Agris Čubars. Divu dienu laikā VRS teritoriālo pārvalžu komandas veica 12 kontroles punktus. Komandām bija jāveic svešvalodas (angļu) zināšanu pārbaude, jāsniedz pirmā palīdzība cietušajiem, jāiegūst personu biometrijas dati, jāpārbauda transportlīdzekļi un tajā esošas personas, jāizpilda veiklības braucieni ar automašīnu, jāpārbauda ieceļojošās personas robežšķērsošanas vietā un jāizveido aizturētā ārzemnieka dosjē. Robežsargu norīkojumam bija nepieciešams aizturēt bīstamo personu grupu, izmantojot dienesta ieročus, fizisko spēku un speciālos līdzekļus, kā arī veikt to konvojēšanu. Komandas ar topogrāfiskās kartes palīdzību meklēja kontrolpunktus, kā arī sacentās „Prāta veiklībā” un šaušanā.

Foto: rs.gov.lv

Valsts robežsardzes XIV robežsargu norīkojumu sacensībās uzvarēja VRS Daugavpils pārvaldes komanda: virsleitnants Edgars Japiņš, kaprālis Ēriks Kjars, kaprālis Andrejs Voronkovs. 2.vietu ieguva VRS Ventspils pārvaldes komanda: kapteinis Ingus Linde, kaprālis Ingus Benetis, kaprāle Monta Priedola. 3.vietu – VRS Ludzas pārvaldes komanda: leitnants Alvis Donskis, virsniekvietnieks Ivans Iščenko, kaprālis Iļja Kņazevs.

Valsts robežsardzes XIV robežsargu norīkojumu sacensībās novērotāju statusā piedalījās Baltkrievijas Republikas Valsts robežu komitejas amatpersonas – Kinoloģijas centra priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Konstantins Solovejs un Baltkrievijas Robežapsardzības dienesta institūta Robežapsardzības katedras vecākais pasniedzējs pulkvežleitnants Genadijs Krejers.

Šogad pirmo reizi novērot sacensības tika aicināti arī Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas vispārējās izglītības profesionāli orientētā virziena mazākumtautību programmas „Valsts robežas drošība” 10. un 11.klases skolēni. Pirms sacensību sākuma skolniekiem tika organizēts pārgājiens 3 km garumā pa Valsts robežsardzes koledžas Taktiskās un profesionālās apmācības centrā izveidoto mācību robežu. Jauniešiem bija iespēja iejusties robežsarga lomā, redzēt realitātei pietuvinātu Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas robežu, tās iezīmēšanas īpatnības, kā arī robežstabus.