„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. maijs
Otrdiena
Enriko, Henriete, Henrijs, Jete
+2.3 °C
apmācies

Skolēni iepazinās ar „ātrās” palīdzības ikdienu

Dinija Jemeļjanova

„Drošība ir tēma, ko bērniem vajag atkārtot vairākas reizes,” ir pārliecināta Daugavpils 12. vidusskolas skolotāja Inese Gradkovska. Lai stiprinātu zināšanas par to, kā rīkoties, iekļūstot nelaimes gadījumā, viņa kopā ar 3.a klases skolēniem viesojās Neatliekamās palīdzības medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Latgales reģionālajā centrā, kas 29. septembrī iepazīstināja ar savu darba ikdienu Atvērto durvju dienā.

Skolēnus tur sagaidīja centra pārstāves Jekaterina Erastova un Ilana Magrina, stāstot par dienesta darbu gan dispečeru ofisā, gan „ātrās palīdzības” automašīnās. NMPD Latgales reģionālajā centrā strādā 15 dispečeri un darbojas deviņas ātrās palīdzības brigādes, turklāt astoņas automašīnas no tām strādā nepārtraukti, visu diennakti. Tobrīd divas brigādes bija devušās uz Rīgu, jo cietušajiem bija nepieciešama tādu speciālistu palīdzība, kādu nav Daugavpils slimnīcās.

Pēc jautājuma „Kurš ir braucis „ātrās palīdzības” automašīnā?” rokas pacēla gandrīz visi bērni. Daži pastāstīja, ka piedzīvojuši situācijas, kad ātro palīdzību vecāki vai kāds cits ģimenes loceklis izsaukuši arī naktī, pat vairākas reizes. Ilana Magrina gan atzīmēja, ka bērni bieži ir nevis cietušie, bet gan negadījuma vai kāda ģimenes locekļa veselības pasliktināšanās liecinieki, tāpēc būtiski ir savai atvasei iemācīt, kā izsaukt „ātro palīdzību”.

Pilnu rakstu lasiet 3.oktobra numurā.