„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Daugavpils cietokšņa projekts iegūst EP Ainavu balvu

Publicitātes foto

Kā informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Eiropas Padomes (EP) Ministru komiteja 2017. gada 27.septembrī apstiprināja EP ģenerālsekretariāta konkursa Ainavu balvu piešķirt Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektam Latvijā.

Šī konkursa mērķis ir apbalvot praktiskās iniciatīvas, kas būtu ņemamas par piemēru ainavu kvalitātes saglabāšanai un uzlabošanai Eiropas ainavu konvencijas dalībvalstu teritorijās.

Starptautiskās žūrijas vērtējumam šajā sesijā tika iesniegti  projekti no 13 Eiropas valstīm. Augsto vērtējumu Daugavpils projekts saņēma par simboliskas pilsētvides ainavas atjaunošanu agrāk degradētā vietā, kas tagad sabiedrībai piedāvā dažādus izglītības un kultūras  pakalpojumus kvalitatīvā vidē.

Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektu īsteno Daugavpils pilsētas dome, piesaistot finansējumu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas, Norvēģijas finanšu instrumenta,  kā arī Valsts kultūrkapitāla fonda.

Plašāka informācija par Eiropas Padomes Ainavu balvām - šeit