„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+18.7 °C
daļēji mākoņains

Plāno būvēt vēl piecus jaunus rotaļlaukumus

freeimages.com

Sadarbībā ar vietējām biedrībām Daugavpils novadā turpinās būvēt rotaļlaukumus, celt medību namus un papildināt sporta un kultūras inventāru. Daugavpils novada domes sēdē 28. septembrī tika atbalstīti 12 projekti, kas papildinās novada Attīstības programmas Investīciju plānu.

Jau ziņojām, ka šovasar uzbūvēti jauni rotaļu laukumi piecos ciemos, nu ieplānots tos izbūvēt vēl piecos - Ambeļu, Kalkūnes, Sventes, Tabores un Laucesas pagastā. Šogad darbs tiks uzsākts pie mednieku namiņa izveides Ambeļos, projektu par mednieku namiņa izveidi iesniedzis arī mednieku klubs “Kumbuļi” Medumos.

Ambeļu un Mirnija ciemā biedrības vēlas labiekārtot dīķus. Iegādāties jaunus tautas tērpus un sporta inventāru paredzēts Naujenes pagastā, uzlabot sporta bāzi vēlas arī „Silenes stariņi” Skrudalienā. Savukārt „Daugavpils izpletņlēcēju sporta klubs” plāno savus pakalpojumus padarīt pieejamākus dažādām sociālajām grupām, bet „Lauku klubs” Višķos vēlas iepirkt mūzikas instrumentus.

50 000 tūkstoši eiro būs nepieciešami rotaļlaukumu un „Daugavpils izpletņlēcēju sporta kluba” projektiem, pārējo projektu izmaksas svārstās no 5000 līdz 30 tūkstošiem eiro.