„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Centās aizbēgt no policijas

freeimages.com

Valsts policijas Balvu iecirkņa policisti, veicot ierasto patrulēšanu, Baltinavas novadā pamanīja kādu aizdomīgu VW markas automašīnu, kas piedalīja ceļu satiksmē bez likumā noteiktajā kārtā izietas valsts tehniskās apskates. Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt nepieciešamo pārbaudi, taču transportlīdzekļa vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli un, palielinot ātrumu, metās bēgt, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Ar ieslēgtām bākugunīm un sirēnu policija uzsāka pakaļdzīšanos un lika pārkāpējam apstāties, taču viņš nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, kuras laikā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, savukārt apdzīvotā vietā traucās ar gandrīz divreiz lielāku ātrumu, nekā atļauts. Pēc dažu minūšu pakaļdzīšanās vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādināja, bet no notikuma vietas aizbēga.

Kā tika noskaidrots, automašīnas vadītājs ir 1967. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Pašlaik viņam ir noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli.

Policija atgādina, ka par automašīnas vadīšanu, kurai nav iziet tehniskā apskate, vadītājam draud sods no 55 līdz 120 eiro. Savukārt par nepakļaušanos policijas prasībai apturēt transportlīdzekli draud administratīvais arests no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.