„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+10.8 °C
apmācies

Cauri jumti jālabo steidzami, bet tas ir sarežģīti

Aleksandrs Rube

Saulainas rudens dienas patīk visiem, jo īpaši tiem, kuri nesen cietuši stipro lietavu dēļ. arī Daugavpils nav izņēmums – augusta lietavu laikā Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) dienests saņēma vairāk nekā 300 izsaukumus, bet kopumā beidzamā mēneša laikā veikti aptuveni 700 remontdarbi, kuros tika laboti jumti, notekcaurules un atjaunotas šuves, turklāt remonts joprojām turpinās.

Jāatzīmē, ka stiprās lietavas nepažēloja pat mājas, kurām uzlikts jauns jumts, jo, lai arī jumta segums ir labs, tas pasargā tikai tad, ja lietus līst taisni uz leju, nevis gadījumos, kad lietus laikā pūš stiprs sānvējš. Kā preses konferencē pastāstīja Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības vadītāja pienākumu izpildītājs Aleksandrs Samarins, pašlaik uzņēmumā strādā tikai seši jumiķi, kuri nevar paspēt ātri izpildīt visus pasūtījumus. Agrāk DzKSU rīcībā bija brigāde, taču to uzturēt bija neizdevīgi īsās remontdarbu sezonas dēļ.

Daudz sarežģītākā situācijā pašlaik ir vēsturisko ēku iedzīvotāji, jo īpaši pilsētas centrā un cietoksnī. Saskaņā ar mākslinieku prasībām, šīferi drīkst nomainīt tikai ar dārgo skārdu, tāpēc māju iemītniekiem jāsamierinās ar periodiskiem remontdarbiem. Labāk neklājas arī to ēku iedzīvotājiem, kuras nav pieslēgtas centrālajai apkurei, jo tās nevar pretendēt uz 25—30% līdzfinansējumu jumta seguma nomaiņai pašvaldības programmas ietvaros.

Pilns raksts 6.oktobra numurā.