„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Daugavpilī likvidē nelikumīga alkohola fasētavu

VP LRP

Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. 4.oktobrī šādus pasākumus sekmīgi realizēja Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicija, likvidējot Daugavpilī nelikumīga alkohola fasētavu un konfiscējot ap 1250 litriem spirta.

Valsts policija ieguva informāciju, ka Daugavpilī, kādā privātmājā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei 2017.gada 4.oktobrī Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki ieradās notikuma vietā. Apskatot māju likumsargi konstatēja, ka tajā notiek nelikumīga alkohola fasēšana un tiek glabāts ievērojams daudzums spirta. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 1250 litriem spirta, 80.2 litri atšķaidīta spirta (gatavā produkcija), etiķešu uzlīmes, korķi, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, 30 kastes ar tukšo taru un kartona iepakojumi.

Kā atzīme Kriminālpolicijas darbinieki, visbiežāk likumpārkāpēji no viena litra spirta, atšķaidot to ar ūdeni, “saražo” ap 2.5 litriem gatavās produkcijas. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, no konfiscēta spirta likumpārkāpēji plānoja saražot ap 6 000 pudeļu nelikumīga alkohola un vēlāk to realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās (t.s. «točkās»).

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Saistībā ar notikušo notikuma vietā aizturēts – 1971.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Jāpiebilst, ka vīrietis agrāk nebija nonācis policijas redzeslokā. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 3.daļas, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat, Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz simt četrdesmit euro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.