„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.0 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī svinēja Skolotāju dienu

Aleksandrs Rube

5. oktobrī Vienības nama koncertzālē notika Skolotāju dienai veltīts svinīgs pasākums. Tradicionāli šajā dienā Daugavpils Izglītības pārvalde (IP) sumina savus labākos pedagogus, kā arī pasniedz īpašas balvas visjaunākajiem skolotājiem. Šoreiz tika apbalvoti vairāk nekā astoņdesmit skolotāji.

Ziedi, smaidi un patiesa atzinība – šādā gaisotnē noritēja pasākums, kurš sapulcināja gandrīz divsimt gan pieredzes bagātus, gan jaunos pedagogus. IP un arī svētku vadītāja Marina Isupova ne tikai rūpējās par jauku gaisotni, bet arī stāstīja par aktuālām tendencēm pilsētas un valsts pedagogu un skolu dzīvē. Šī mācību gada sākums skolotājiem nebija viegls – vasarā Izglītības un zinātnes ministrija izstrādāja gandrīz 14 reformas, kuras jāievieš visdrīzākajā laikā. Taču, spriežot pēc skolotāju un Izglītības pārvaldes pārstāvju noskaņojuma, arī šis uzdevums viņiem būs pa spēkam.

Daudzo balvu un nomināciju klāstā viens no svarīgākajiem šī pasākuma brīžiem bija „Swedbank” rīkotā konkursa „Swedbank jaunais Daugavpils skolotājs” uzvarētāju apbalvošana. Tā finālā iekļuva četri jaunie pedagogi, kuri cenšas ieviest mācību procesā radošumu, daudzveidību un modernas mācību metodes. IP veicināšanas balvu saņēma 16. vidusskolas sākumklašu skolotāja Natālija Mickeviča un Krievu vidusskolas – liceja angļu valodas skolotājs Sergejs Usevičs, savukārt 3. vidusskolas vēstures, sociālo zinību un ekonomikas skolotājs Nauris Kupcovs un 9. speciālās pirmsskolas izglītības iestādes pedagoģe Inga Savidska kļuva par konkursa laureātiem un saņēma 150 eiro prēmiju.

„Ir patīkami apzināties, cik daudz profesionāļu strādā mūsu pilsētā,” atzīmēja Marina Isupova, „taču, cienījamie kolēģi, kaut kā ir jārisina vīriešu deficīta jautājums skolās. Vīriešiem, kuri izvēlas skolotāja profesiju, jābūt perspektīvām un iespējām nodrošināt savu ģimeni. Izglītības un zinātnes ministrijai noteikti ir jāpadomā par šo aktuālo problēmu.”

Uz foto (no kreisās puses) - Jauno pedagogu konkursa laureāti - Sergejs Usevičs, Inga Savidska, Natālija Mickeviča un Nauris Kupcovs