„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Krāslavas pils komplekss iezīmēts stratēģijā

Egita Terēze Jonāne

Krāslavas pils komplekss aprakstīts Darbības stratēģijā tūrisma kontekstā 2017. -- 2025. gadam, kas apstiprināta šogad un palīdzēs pašvaldībai piesaistīt ES un valsts finansējumu populārākajam apskates objektam Krāslavas novadā.

Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe pastāstīja, ka pašvaldībām idejas jānoformē papīra formātā jeb stratēģiju valodā, citādi tās nevar pretendēt uz ES un valsts atbalstu. Turklāt šis dokuments tapa, pateicoties Krāslavas novada domes un sadarbības partneru Daugavpils pilsētas, Daugavpils, Ludzas, Aglonas, Preiļu novada pašvaldības dalībai ES finansētajā kultūrvēsturiskā mantojuma projektā.

„Krāslavas novada dome mērķtiecīgi turpina iesāktos darbus. Šogad, piemēram, esam atjaunojuši pils parka centrālo žogu un uzlikuši jumtu dārznieka mājai. Veikta pārvaldnieka mājas, kur atrodas TIC, mansarda renovācija. Tur apskatāma porcelāna leļļu kolekcija. Tāpat plānojam pabeigt logu nomaiņu muzeja ēkā. Pašvaldība attīsta arī aktīvo zonu, piemēram, tenisa cienītāji var sportot jaunajā laukumā ar speciālo segumu. Esam izstrādājuši parka stadiona atjaunošanas tehnisko projektu,” uzsvēra I. Dzalbe.

Tāpat stratēģijā iezīmētajiem staļļiem tiks piešķirtu cits - Amatu mājas un kultūras centra - saturs. Septembra beigās noslēgsies iepirkums, un pašvaldība ēkas atjaunošanai no ES piesaistījusi 500 000 eiro, un, kā teica I. Dzalbe, papildus plāno ieguldīt arī budžeta līdzekļus.

Pilnu rakstu lasiet 10.oktobra numurā.