„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+8.3 °C
daļēji mākoņains

Projektā „Simtgades bērni” pasniegs dāvanas 2018. gadā dzimušajiem bērniem

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē tika pieņemts lēmums piedalīties biedrības “Nigestes amatniecības nams” projektā “Simtgades bērni”. Šī projekta galvenais mērķis – sagādāt jauku dāvanu visiem jaundzimušajiem 2018. gadā, tādējādi stiprinot piederību Latvijai.

Simboliski šo dāvanu var uzskatīt par savdabīgu investīciju valsts nākotnē, jo visi mazuļi, kuri piedzims nākamajā gadā, saņems sudraba vērdiņu ozolkoka kastītē ar Latvijas Valsts prezidenta apsveikuma vēstuli.

Vienas dāvanas izmaksas ir 10,45 eiro. Pēc Daugavpils dzimtsarakstu nodaļas prognozēm, 2018. gadā Daugavpilī varētu piedzimt aptuveni 900 jauno daugavpiliešu, tāpēc šī projekta realizācijai Daugavpilī ir nepieciešami 9405 eiro.

Iespējams, ne visas pašvaldības piedalīsies šajā projektā, taču lielākā daļa Latvijas lielo pilsētu un novadu jau ir piekrituši. Vairāk informācijas par „Simtgades bērniem” var uzzināt www.nigeste.net.