„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.1 °C
apmācies

No 1. novembra visi skolēni ēdīs bez maksas

pexels.com

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē pieņemts lēmums bez maksas ēdināt arī 10.—12. klašu audzēkņus. Tādējādi tagad Daugavpils skolās bez maksas ēdīs visi skolēni.

Saskaņā ar domes Finanšu nodaļas vadītājas Edītes Upenieces aprēķiniem, šīs idejas īstenošanai līdz decembra beigām būs nepieciešami aptuveni 60 000 eiro. Taču papildus finansējums no pilsētas budžeta šim mērķim nebūs vajadzīgs – tam tērēs līdzekļus, kuri ietaupīti skolēnu bezmaksas ēdināšanas nodrošināšanas pašvaldības programmā (ietaupīti 60—70 tūkstoši eiro).

 Izglītības pārvalde nesaskata šķēršļus šī lēmuma īstenošanai – uz skolēnu bezmaksas ēdināšanu pilnībā jāpāriet līdz 1. novembrim. Lai to īstenotu, dažās skolās tiks noteikts speciāls starpbrīdis vecāko klašu skolēniem. Arī firmas, kuras nodrošina ēdināšanu, ir gatavas saspringtākam darba grafikam.