„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.6 °C
apmācies

Paaugstinās skolu direktoru un viņu vietnieku darba algu

pexels.com

Pārskatot valsts budžeta mērķdotācijas, Izglītības un zinātnes ministrija nolēma palielināt Latvijas skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu direktoru un viņu vietnieku darba algu. Formāla piekrišana vietējā līmenī tam tika dota Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē.

Direktoru un viņu vietnieku darba alga ir tieši atkarīga no skolēnu skaita mācību iestādē, tāpēc dažiem vadītājiem darba algas palielinājums var izrādīties būtisks. Jāpiebilst, ka pilsētas pašvaldība noteica Izglītības pārvaldei tikai vienu ierobežojumu – šis „bonuss” nedrīkst pārsniegt 100 eiro. Tā kā vietnieku darba alga ir 80% no direktora darba samaksas, arī viņi saņems labu pielikumu.

Komentējot šos grozījumus, Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova īpaši uzsvēra to, ka Daugavpils bērnudārzu direktori beidzot saņems adekvātu atalgojumu. „Pirmsskolas izglītības iestādes vadīšana ir ļoti sarežģīts darbs. Es no sirds priecājos par šīm pārmaiņām, jo līdz šim mūsu vadītājiem bija gandrīz viszemākā darba samaksa Latvijā,” pastāstīja M. Isupova.