„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Tuvojas akordeona mūzikas svētki Daugavpilī

daugavpils.lv

No 25. līdz 28.oktobrim Daugavpilī norisināsies XV Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls un Valērija Hodukina X starptautiskais jauno akordeonistu konkurss “Daugavpils 2017”.

Kopš 1989.gada Daugavpili pamatoti var dēvēt par akordeona mūzikas galvaspilsētu, kad pirmo reizi savu skanējumu uzsāka Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls. Ik pēc diviem gadiem oktobra mēnesī, saaicinot uz saspēli gan profesionālus, pieredzes bagātus izpildītājus, gan jaunus un talantīgus topošos māksliniekus no dažādām valstīm, šogad festivāls skan jau 15. reizi, un tajā vareno un daudzkrāsaino akordeona skanējumu demonstrēs aptuveni 200 mūziķu no Baltkrievijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Serbijas un Ukrainas. Festivāla ietvaros notiks gan dažādi koncerti, gan metodiskais seminārs un akordeona mūzikas krodziņš.

FESTIVĀLA PROGRAMMA

Festivāla ietvaros norisināsies arī X Starptautiskais Valērija Hodukina jauno akordeonistu konkurss „Daugavpils 2017”. Šogad konkursā piedalīsies 22 jaunie mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Konkursu vērtēs starptautiska žūrija.

KONKURSANTU UZSTĀŠANĀS SECĪBA I KĀRTĀ

Festivālu rīko Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centrs, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola un Daugavpils Universitāte atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.