„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+8.3 °C
daļēji mākoņains

Krāslavieši atjaunoja rotaļu laukumu

Egita Terēze Jonāne

Daudzdzīvokļu nama Lakstīgalu ielā 2 pagalms, kas atrodas ielas pusē, ir kaimiņu māju bērnu iecienītākā rotaļu vieta Krāslavā. Viņi šūpojas koka vai metāla šūpolēs. Tās ir nokrāsotas spilgtās krāsās. Turpat var sastapt jaunās māmiņas ar bērniem. Viņas, apsēdušās uz soliem, dalās bērnu auklēšanas pieredzē. Gan soli, gan rotaļu konstrukcijas ir atjaunotas, to paveica daudzdzīvokļu nama Lakstīgalas ielā 2 dzīvojošie vecāki. Kad pagalmā parādījās otiņas un krāsas, saradās pašu un blakus māju bērni, kuri, izlūgušies atļauju, cītīgi krāsoja metāla šūpoles.

Bērnu rotaļu laukuma atjaunošanas projekta autore Agita Lebedkova stāsta, ka, pirms ķerties pie darba, tika demontēts vecs metāla karuselis, salabotas metāla šūpoles, un tikai pēc tam krāslavieši tās nokrāsoja. Vēlāk turpat uzstādīja jaunas, krāsainas koka konstrukcijas -- smilšu kasti, šūpoles, līdzsvara baļķi un slīdkalniņu.

„Mūs atbalstīja brāļi Āris un Normunds Vanagi jeb IK „Brāļi Vanagi”, kuri uzbūvēja koka konstrukcijas un Krāslavas novada dome, kas piešķīra konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” finansējumu. Tāpat līdzdarbojās uzņēmums „Krāslavas nami”, kas nojauca morāli novecojošo aprīkojumu, izlīdzināja teritoriju un uzslēja jaunās konstrukcijas. Savu roku pielika gan vecāki, gan bērni. Vasaras izskaņā pie vecmammām sabrauca mazbērni no Rīgas un citām pilsētām, un gandrīz katru dienu rosījās atjaunotajā rotaļu laukumā. Arī tagad, kad sākusies skola, bērni pēc stundām somas saliek zālē un izšūpojas no sirds,” teica Agita.

Rotaļu laukums ir ieskauts drūpošām betona malām, un Agita saka, ka plānots atjaunot arī tās. Tāpēc nākamgad viņa rakstīs jaunu projektu.