„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Divsimt akordeonu svētki

pexels.com

No 25. līdz 28. oktobrim Daugavpilī notiks XV starptautiskais akordeona mūzikas festivāls un Valērija Hodukina X Starptautiskais jauno akordeonistu konkurss “Daugavpils 2017”. Pirmo reizi festivāls notika 1989. gadā, un kopš tā laika Daugavpili gluži pamatoti dēvē par „akordeonu galvaspilsētu”.

Daugavpilī sapulcēsies gan jauni, gan pieredzējuši mūziķi – kopā gandrīz 200 dalībnieki no Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Polijas, Serbijas, Ukrainas un Latvijas. Akordeona mūzikas festivālā notiks koncerti un meistarklases, kā arī interesants pasākums -- Akordeona mūzikas krodziņš.

Savukārt akordeonistu konkursā „Daugavpils 2017”, kuru vērtēs starptautiska žūrija, piedalīsies 22 jaunie mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Jaunie akordeonisti atskaņos sarežģītas kompozīcijas – J. Baha, L. Maļinovska, A. Pjacollas un citu komponistu skaņdarbus.

Festivālu atklās 26. oktobrī pl. 18.00 Vienības namā. Šajā dienā St. Broka Daugavpils mūzikas vidusskolā notiks akordeonistu konkurss. 27. oktobrī visu dienu dalībnieki sacentīsies, pēc tam būs festivāla viesu koncerts, konkursa laureātu apbalvošana un Akordeona mūzikas krodziņš.

28. oktobrī Vienības namā notiks festivāla noslēguma koncerts. Visus pasākumus var apmeklēt bez maksas, festivāla programma pieejama www.latgaleslaiks.lv.