„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

„SW Kover” pārcelšanās joprojām zem jautājuma zīmes

Aleksandrs Rube

Zarnu kalibrēšanas uzņēmums „SW Kover” Mežciemā, iespējams, tiks slēgts, Daugavpils domes preses konferencē 17. oktobrī paziņoja priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

Kā jau tika ziņots, saskaņā ar Valsts vides dienesta lēmumu, uzņēmumam jāpārceļas uz citu vietu līdz 2018. gada martam, vai arī tam vairs netiks piešķirta speciāla kategorija darbības veikšanai. Iedzīvotāju sūdzības par smaku, kas nāk no ražotnes, tiek saņemtas gandrīz ik nedēļu, taču situācija nemainās.

Lai gan pirms pāris gadiem „SW Kover” un pašvaldība noslēdza nodomu līgumu, jautājumam par uzņēmuma pārcelšanos uz Križiem netika veltīta pienācīga uzmanība. Tagad situācija ir mainījusies – rūpniecisko zonu, uz kuru kādreiz pretendēja Mežciema uzņēmums, var atdot firmai „Latraps”, kura pārstrādā rapsi un labību. Šī uzņēmuma apgrozījums ir aptuveni 300 miljoni eiro gadā, tāpēc dome vēlas, lai tas darbotos pilsētā. Turklāt netiek izslēgts, ka gadījumā, ja „SW Kover” pārcelsies uz Križiem, arī tur saistībā ar smaku var izveidoties tāda pati situācija kā Mežciemā, teica A. Zdanovskis.

„Mums joprojām nav juridiskas vienošanās ar „SW Kover”, tāpēc viņu dēļ nodarboties ar kādas degradētas teritorijas attīstīšanu mums nav motivācijas. Pašlaik šis jautājums ir atklāts, taču dome, ņemot vērā sūdzības un Valsts vides dienesta viedokli, neatbalsta šo uzņēmumu. Visdrīzāk, tas būs jāslēdz,” viņš atzīmēja.

Kā teica A. Zdanovskis, gadījumā, ja zarnu pārstrādes firma tiks slēgta, darba vietu zaudēšanu varēs kompensēt kooperatīvā biedrība „Latraps”.