„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

„LDz Cargo” futbolisti izcīna čempionu titulu

Sergejs Kuznecovs

Otrās līgas čempionāts Latvijas futbolā ir pārstāvēts visplašāk. Tajā spēlē vairāki desmiti komandu – gan jaunieši, gan veterāni. Aizvadītajās brīvdienās uzvaru čempionātā izcīnīja komanda „LDz Cargo” (Daugavpils).

Komandas piedalās zonālajā atlasē, otrajā raundā iekļūst tikai reģiona uzvarētājs. Latvijas futbolā ir sešas zonas, finālisti tiek noskaidroto otrajā posmā. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā „dzelzceļnieki” neiekļuva finālā tikai savu kļūdu dēļ, savukārt šogad sasniedza nosprausto mērķi.

Otrā līga ir zemākā divīzija Latvijas futbola federācijas struktūrā. Tajā spēlē jaunieši, kuri krāj spēļu pieredzi, veterāni, kuri nevēlas pamest futbolu, kā arī spēlētāji, kuri daļu sava brīvā laika veltī futbolam.

Otrā līga – tā ir arī ambīciju un pašpārliecības „buķete”. Tik daudz sarunu ar tiesnešiem, komentāru par viņu lēmumu taisnīgumu, dzēlīgu piezīmju par līnijtiesnešu ārējo izskatu nenākas dzirdēt pat jauniešu čempionātos. Ja jums pietrūkst emociju, nāciet uz otrās līgas spēlēm!

Komandā „LDz Cargo” jau sen spēlē bijušie profesionāļi, tādējādi „dzelzceļnieki” izveidojuši stipru amatieru komandu. Pārsteidz vien tas, ka pirms gada gandrīz ar tādu pašu sastāvu viņiem neizdevās kļūt par līgas čempioniem.

Klubā ir gan virslīgas čempioni, gan futbolisti, kuriem ir virslīgas un pirmās līgas spēļu pieredze. Jāpiebilst, ka komandas komplektēšanas politika pašreizējā situācijā ir ļoti augstā līmenī. Šoreiz „LDz Cargo” pretinieks bija Rīgas „Monarhs”, kura sastāvā nav tik pieredzējušu futbolistu, tāpēc rezultāts ir likumsakarīgs.

„LDz Cargo” dominēja visu spēli. Sākumā izdevās gūt ātrus vārtus – Pāvels Ostrovskis veiksmīgi izpildīja soda sitienu. Savukārt nākamais vārtu guvums sekoja tikai otrajā puslaikā – Jurijs Halimons piespēlēja Ričardam Rasčevskim, kurš no metra attālumā ieraidīja bumbu tukšos vārtos. „LDz Cargo” uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Tādējādi Daugavpils klubs apmierināja savas ambīcijas – uzvarēja čempionātā un nākamajā sezonā spēlēs pirmajā līgā.

Turklāt „LDz Cargo” gaida vēl viens bonuss – tiesības piedalīties UEFA Reģionu kausa izcīņā 2018./2019. gada sezonā.