„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Nošāva nomaldījušos suni

pexels.com

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem, ka Preiļos bija dzirdami šāvieni un, iespējams, tika nošauts suns. Reaģējot uz saņemto informāciju, notikuma vietā nekavējoties ieradās Preiļu iecirkņa policisti, kuri, apsekojot norādīto teritoriju, zālājā atrada suņa līķi ar šautām brūcēm.

Izmeklēšanas gaitā likumsargi operatīvi noskaidroja iespējamo šāvēju. Aizdomās turētā 1957. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā konfiscēti nelikumīgi ieroči - vienstobra medību bise un pneimatiskā šautene ar visu munīciju.

Pēc policijas rīcība esošās informācijas, nošautais suns dažas dienas pirms notikuma bija aizskrējis no saviem saimniekiem, kuri dzīvo citā pilsētas mikrorajonā, un visdrīzāk bija apmaldījies. Meklējot savas mājas, suns bija ieskrējis aizturētā vīrieša pagalmā un ticis nošauts netālu no vīrieša mājām.

Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt šāvējam draud kriminālatbildība par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Saskaņā ar Krimināllikumu, vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana,  piespiedu darbs vai naudas sods un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu un pielietošanu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.