„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Daugavpils gūst panākumus Eiropas izcilāko galamērķu nacionālajā konkursā

Publicitātes foto

Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu jeb EDEN (“European Destinations of Excellence”) šā gada nacionālajā konkursā “Kultūras tūrisms 2017” Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra ar pieteikumu “Daugavpils pilsēta” ierindojās četru veiksmīgāko konkursa dalībnieku vidū, kļūstot par uzvarētāja sekotāju, bet par konkursa  uzvarētāju atzīts pašvaldības aģentūras “Cēsu kultūras un tūrisma centrs” pieteikums “Cēsis – kur senatne satiekas ar nākotni”.

Konkursa vērtēšanas komisijas vadītāja, LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava norādīja, ka žūrijas darba procesā bija spraigas diskusijas, kurās minēti dažādi argumenti par labu vienam vai otram galamērķim, un starp pretendentiem bijusi sīva cīņa.

Konkurss “Kultūras tūrisms 2017” šogad ieguva lielu atsaucību – vērtēšanas komisija saņēma vairāk nekā 20 pieteikumu. Uz konkursa otro kārtu tika izvirzīti seši konkursa dalībnieki, ar kuriem vērtēšanas komisija iepazinās klātienē. Četru veiksmīgāko konkursa dalībnieku jeb uzvarētāja sekotāju pulkā līdzās Daugavpilij ierindojās arī Turaidas muzejrezervāts ar pieteikumu “Turaidas vēsturiskais centrs”, Limbažu novada pašvaldība ar pieteikumu “Hanzas pilsēta Limbaži” un Tukuma tūrisma informācijas centrs ar pieteikumu “Tukums – pērle Kurzemes vainagā”.

Konkursa mērķis bija veicināt kultūras tūrisma piedāvājumu, kura pamatā ir materiālās kultūras vērtības – kultūrvēsturiskais mantojums vai mūsdienu kultūras bagātība, piemēram, vēstures vai arheoloģijas pieminekļi, rūpnieciskie objekti, muzeji, teātri, galerijas, mūsdienu arhitektūras būves u. c. Tūrisma galamērķu piedāvājums tika vērtēts pēc kritērijiem, kas atbilst Latvijas tūrisma attīstības pamatnostādnēm un tūrisma ilgtspējīgas attīstības principiem. Tāpat ņemta vērā piedāvājuma kvalitāte, galamērķa ilgtspēja, individualizācija, pievienotā vērtība, tūristu iesaiste galamērķī un iespēja tūristiem apgūt tur jaunu pieredzi.

Kļūstot par uzvarētāja sekotāju,  Daugavpilij  tiks nodrošināta publicitāte Latvijā,  būs iespēja arī piedalīties EDEN sadarbības tīkla aktivitātēs Latvijā un citur Eiropā, kā arī apmeklēt Eiropas Komisijas rīkotos pasākumus EDEN sadarbības tīkla dalībniekiem.

Konkursa rezultāti tika paziņoti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA)  rīkotajā starptautiskajā konferencē “Kā būt saistošam kultūras galamērķim”, kas otrdien tika rīkota Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā.