„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

„Citadeles” bankomātos iekļauta latgaliešu valoda

freeimages.com

4. novembrī banka "Citadele" prezentēja Latvijā pirmo uzstādīto bankomātu, kura valodu izvēlnē iekļauta latgaliešu valoda. Banka "Citadele" uzstādījusi bankomātā latgaliešu valodu, domājot par klientiem, kuriem arī ikdienā ir svarīga latgaliskā identitāte, informē bankas „Citadele” Ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Prezentācijas pasākumā bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis teica, ka „vispirms latgaliešu valoda klientiem bija pieejama bankas mobilajā lietotnē. Atsauksmes bija labas, tāpēc tika nolemts, ka latgaliešu valodai jābūt arī bankomātos".

Bankomātā iekļauto valodu izvērtēja Latvijas Universitātes profesore Janīna Kursīte-Pakule, kura atzina to par labu un saprotamu. Latgaliešu valodas iekļaušanu bankomāta izvēlnē atzinīgi novērtējis arī grupas “Dabasu Durovys” solists Arnis Slabožaņins, Saeimas deputāts Juris Viļums un citi latgaliešu valodas pazinēji, kurus banka bija pieaicinājusi novērtēt jauninājumu. 

Kopumā bankai "Citadelei" ir 163 bankomāti, un tas esot trešais lielākais bankomātu tīkls Latvijā.

Bankomāta valodu izvēlnē ir arī latviešu, krievu un angļu valoda.

Jāatzīst, ka pērn decembrī bankas "Citadele" klajā laistā internetbankas mobilās aplikācijas versija latgaliešu valodā tika nominēta latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2016” par latgaliešu valodas popularizēšanu.