„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Dzīvoklī atrada mirušu zīdaini

freeimages.com

Aizdomās par zīdaiņa nonāvēšanu aiz neuzmanības Krāslavā aizturētas divas personas, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

31. oktobrī ap pl. 17.20 Valsts policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Krāslavā kādā dzīvoklī mediķi atraduši mēnesi veca puisīša līķi.

Uz šo dzīvokli nekavējoties devās Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa likumsargi, kuri turpat notikuma vietā aizturēja divas aizdomās turētās personas – 1979. gadā dzimušo bērna māti un 1991. gadā dzimušu vīrieti, kurš viesojās pie minētās sievietes. Jāpiebilst, ka abi aizturētie atradās stiprā alkohola reibumā.

Lai noskaidrotu precīzu zīdaiņa nāves cēloni, ir nozīmētas ekspertīzes, taču pagaidām nekas neliecina, ka bērns būtu miris vardarbīgā nāvē. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 123. panta pirmās daļas - par nonāvēšanu aiz neuzmanības. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs.

Izmeklēšana turpinās, pagaidām plašāku informāciju Valsts policija nesniedz.