„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.3 °C
nedaudz mākoņains

Pašvaldība plāno pārdot lidostu

Aleksandrs Rube

Pašvaldība izskata iespēju pārdot Lociku lidostu par 2—3 miljoniem eiro, paziņoja Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims. Pašlaik notiek sarunas ar potenciālajiem pircējiem Krievijā, Ķīnā un Vācijā.

SIA „Daugavpils lidosta” direktora pienākumu izpildītājs Nikolajs Jefimovs (Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs) pastāstīja: „Runa ir kapitāla daļu vai pat visu tās daļu pārdošanu. Pašvaldībai nav mērķa saglabāt kontrolpaketi. Mūsu pamatuzdevums ir kompensēt līdzekļus, kuri ieguldīti šajā objektā.”

Pirms vairāk nekā desmit gadiem bijušās padomju aviobāzes teritoriju Lociku ciemā pašvaldība iegādājās par 1,5 miljoniem eiro. Kopš tā laika dažādi Daugavpils domes sastāvi centās piesaistīt šim projektam ārvalstu investorus. Pa šiem gadiem uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls pieaudzis līdz 2,2 miljoniem eiro – tieši šo summu pašvaldība arī cer atgūt, piedāvājot iegādāties visu lidostas zonu kopā vai pa daļām.

Potenciālos investorus lidostai sāka meklēt 2005. gadā, un līdz pat šim laikam šie mēģinājumi bijuši neveiksmīgi. Pēc Latgales plānošanas reģiona ekspertu vērtējuma, lai lidostu pilnībā atjaunotu, nepieciešamas investīcijas 60 miljonu eiro apmērā.