„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+9.9 °C
apmācies

Novada jaunieši „iekrāsoja” Latviju

daugavpilsnovads.lv

Ar Daugavpils novada izglītības iestāžu audzēkņu vizuālās mākslas darbu izstādi “Krāsainā Latvija” atklāšanu un sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanu tika ieskandināta Patriotu nedēļa Daugavpils novadā.

10. novembrī novada Kultūras centrā “Vārpa” pulcējās ne vien konkursa “Krāsainā Latvija” uzvarētāji, bet arī skolēni, kas oktobrī piedalījās novadpētniecības projektā “Atceries Lāčplēšus” un apzināja Lāčplēša ordeņa kavalierus, kas dzimuši, dzīvojuši vai cīnījušies par Latvijas brīvību Daugavpils novadā.

Konkursā “Krāsainā Latvija” pirmo vietu ieguva četri konkursa dalībnieki -- Vaboles vidusskolas skolniece Diāna Brūvere (9. klase), Medumu pamatskolas skolniece Vija Cirša (9. klase), Randenes pamatskolas skolniece 

Darja Adahovska (4. klase), Biķernieku pamatskolas skolniece Alīna Gerasimova (4. klase) un Sventes vidusskolas skolnieces Angelīna Minkeviča (7. klase) un Samanta Saveļjeva (5. klase).

Vērtējot jauniešu darbus, konkursa žūrija ņēma vērā darba ideju un tās atklāsmi, darbu ar mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, tehniku un autoru attieksmi pret darbu.

Pēc uzvarētāju apbalvošanas visi vizuālās mākslas konkursa dalībnieki piedalījās  sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanā, lai pie krūtīm piespraustu simbolu, kas atgādina par 1919. gada 11. novembra uzvaru pār Bermonta karaspēku. Bērnu un jauniešu veidotās lentītes foajē būs brīvi pieejamas visiem novada domes un Kultūras centra “Vārpa” apmeklētājiem līdz pat valsts svētkiem 18. novembrī.