„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+10.7 °C
apmācies

Tiesības strādāt ir visiem

Jurijs Vasiļjevs rāda Andrejam Kirinam masāžas galda pielietošanas iespējas // Foto: Jeļena Čursina

Fizioterapeits Jurijs Vasiļjevs pastāstīja un parādīja, kā cilvēks ar ierobežotām iespējām var sākt strādāt. Konsultācija notika pasākuma "Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti" ietvaros.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils filiāle sadarbībā ar Daugavpils domes Sociālo dienestu, Demenes pagasta pārvaldi un Ilūkstes novada pašvaldību īsteno projektu "Eiropas darba devēju dienas". Projekta ietvaros darba meklētāji – cilvēki ar ierobežotām iespējām – apmeklēja vairākus darba devējus Daugavpilī. Viens no šī projekta mērķiem – iekārtot darbā cilvēkus ar ierobežotām iespējām, un  NVA cenšas motivēt darba devējus, lai viņi pieņemtu darbā cilvēkus ar invaliditāti.

"Uzņēmiem tā ir iespēja parādīt savu sociāli aktīvo pozīciju un atbildību," pastāstīja Ilona Zvonkova, NVA pasākuma rīkotāja Daugavpilī. Pēc viņas teiktā, tā var būt  daļēja vai pagaidu iekārtošana darbā, galvenais ir radīt cilvēkiem iespēju pastrādāt. Cilvēkiem ar ierobežotām iespējām pasākums dod iespēju iepazīt darba vidi, uzzināt par profesijām, kurās viņi gribētu un spētu strādāt.

Dalībai projektā pieteicās vien daži darba devēji, galvenokārt – sabiedriskās organizācijas, - Daugavpils invalīdu biedrība, SIA "Katoms" un Demenes sociālo pakalpojumu un Sociālās palīdzības centrs. Ilona Zvonkova pateicas partneriem par sadarbību, kuri piešķīra transportu, lai varētu apmeklēt darba devējus, kuri atrodas ārpus pilsētas.

Viens no nedaudzajiem darba devējiem, kuri aktīvi piedalījās pasākumā, bija pašnodarbinātā persona, fizioterapeits Jurijs Vasiļjevs. Viņš ir redzes invalīds, bet tas nebija šķērslis, lai cita NVA projekta ietvaros Jurijs uzrakstītu biznesa plānu un iekārtotu masāžas kabinetu. Tagad J. Vasiļjevs sniedz klasiskās masāžas pakalpojumus un ir gatavs izveidot vēl vienu darba vietu, jo nepieciešams palīgs. Pašlaik viņam dienā ir 5–7 klienti, tas nav daudz, bet, kā teica Jurijs, ja klientu ir daudz, cieš kvalitāte.

Pilnu rakstu lasiet 14. novembra numurā.