„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.9 °C
daļēji mākoņains

Aizturēja vīriešus ar narkotikām

freeimages.com

Preiļu iecirkņa policisti aizdomās par narkotisku pārvadāšanu apturēja kādu Renault markas automašīnu, kuras apskates laikā uzieti aptuveni 2 grami zaļganbrūnas augu izcelsmes vielas, visticamāk marihuānas, taču to noteiks ekspertīze. Aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu notikuma vietā aizturēts 1993. gadā dzimis vīrietis un nepilngadīgs jaunietis. Izmeklēšana turpinās, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Pēc dažām stundām vēl viens vīrietis aizturēts Līvānu novadā. Patrulēšanas laikā policija nolēma apturēt kādu BMW markas automašīnu aizdomās, ka vadītājs pie stūres atrodas reibumā, taču viņš nereaģēja uz policijas prasību apstāties, bet pēc brīža netika galā ar automašīnas vadību, nobrauca no ceļa un metās bēgt.

Likumpārkāpējs ir kāds 1992.gadā dzimis vīrietis, kurš jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā. Veicot vīrieša automašīnas apskati, tās salonā atrasti četri iesaiņojumi ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu, iespējams, marihuānu. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, bet aizturētajam par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība un administratīvā atbildība par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām un bēgšanu no notikuma vietas.

Pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.