„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Amatieru sporta augstā latiņa

Aleksandrs Vabiščevičs ar Latvijas minifutbola čempionāta uzvarētāju kausu // Foto: Aleksandrs Rube

Pirms mēneša futbola komanda „Kalupe” kļuva par Latvijas čempioni minifutbolā (7x7) amatieru komandām. Turklāt Kalupes sportisti ir dalītajā pirmajā vietā Daugavpils amatieru hokeja čempionāta turnīra tabulā. Par panākumu atslēgu un nākotnes plāniem „Latgales Laikam” pastāstīja treneris un vietējo sporta sacensību organizators Aleksandrs Vabiščevičs.

Spēle sagādā gandarījumu 

A.Vabiščevičs uzskata, ka novadā futbols, tāpat kā daži citi sporta veidi, ir pietiekami augstā līmenī. Kalupes komandai iekļūšana Latvijas amatieru futbola čempionāta finālā nebūt nebija viegls uzdevums, jo jau novada sacensībās viņiem nebija nevienas vieglas spēles. Tagad lieliski spēlē Demenes, Naujenes futbolisti un jaunā komanda „Kalnu pūpoli”, taču šogad viena izteikta līdera nebija. Vienlaikus Kalupei labi veicas arī futbola otrās līgas Latgales zonā.

„Pirms pāris gadiem mēs domājām par dalību pirmajā līgā, bet pēc tam no šīs idejas nolēmām atteikties,” stāsta sporta veterāns, „fiziski šis uzdevums mums būtu pa spēkam, taču ar gatavošanos būtu ļoti sarežģīti. Tāpēc mēs spēlējam līmenī, kurā spēlē sagādā gandarījumu.”

Aleksandrs Vabiščevičs atzīmē, ka dažas komandas, kuras pāriet no pirmās līgas uz otro, rīkojas ne visai glīti – deklarējot spēli ārpus čempionāta ieskaites, tās tomēr izcīna medaļas, tādējādi stipri sarūgtinot citus sportistus. Pat tad, ja no vienas līgas uz citu pāriet tikai daži spēcīgi spēlētāji, tas spēj nopietni ietekmēt sacensību bilanci, jo komandas cenšas aicināt galvenokārt savus futbolistus. Piemēram, amatieru čempionātā 7x7 Kalupes komandā spēlēja astoņi vietējie un pieci Daugavpils futbolisti.

Cīņa bez spēka paņēmieniem

Amatieru hokeja sezona Daugavpils ledus hallē sākās ar labu ziņu – šogad turnīrā piedalās rekordliels komandu skaits – 21. Kā atzīmēja A. Vabiščevičs, šeit ir arī viņa nopelns, jo tieši Aleksandrs bija viens no tiem, kurš uzstāja, ka amatieru hokejā jāatceļ pilna kontakta spēle.

Oktobra spēlē sacenšas „Kalupe” un „Lokomotīve”. Viesi uzvarēja pārliecinoši – 7:2 // Foto: www.dlhtv.lv

„Amatieru hokejā visā pasaulē spēlē bez spēka paņēmieniem, tā ir izplatīta prakse,” skaidro treneris, „tas taču nav futbols. Šeit pretī var stāties kāds sporta skolas absolvents, kurš jūs ar ripu sagaidīs tā, ka vairāk negribēsiet stāties uz slidām.”

Pilnu rakstu lasiet 17.novembra numurā.