„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Novadnieku fotogrāfijām veidos jaunu mājas lapu

freeimages.com

Kā jau ziņots, simts dienas pirms Latvijas simtgades Daugavpils novada pašvaldība aicinās pagastu iedzīvotājus kolektīvai bildei pagastu centros, taču 9. novembra domes sēdē pieņemts lēmums aicināt arī pašus iedzīvotājus fiksēt sevi vai savus īpašumus fotogrāfijā. Akcijas „Lepojos būt novadnieks!” rezultātā iedzīvotāju fotogrāfijas plānots izvietot galerijās jaunā, tāda paša nosaukuma mājas lapā, kuru novada dome paredzējusi izveidot, gatavojoties Latvijas simtgadei. Šajā mājas lapā tiks veidota karte un divas fotogalerijas – vienā tiks apkopotas deklarēto iedzīvotāju fotogrāfijas, bet otrā - pagasta teritorijā esošo nekustamo īpašumu vai to elementu fotogrāfijas. Iesūtot fotogrāfijas, to autoriem jānorāda, kuram pagastam ir piederīgi un kas redzams fotogrāfijā.  

Dalība akcijā ir brīvprātīga, fotogrāfijas varēs iesūtīt gan novadā deklarētie, gan tie, kam Daugavpils novada teritorijā reģistrēts nekustamais īpašums. Kaut gan akcijas pamatmērķis ir veicināt piederību savam novadam, ar tā palīdzību pašvaldība cer apzināt novadā deklarēto iedzīvotāju e-pasta adreses, lai uz tām sūtītu nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumus.

Mājas lapai jābūt gatavai līdz 2018. gada 18. novembrim.